RENAULT ŽENEVA 2014: Renault iznova izmišlja Twingo

Renault je bacio svjež, smion pogled na Twingo. Dvadeset godina poslije predstavljanja originala, Renault je ponosan što može skinuti pokrov s treće generacije njegova malog gradskog automobila koji je doživio dubinsku transformaciju. Uz njegov nasmiješen izraz, novi Twingo nudi izbor četiriju boja karoserije i mnoštva inovacija. Opsežna personalizacija, naravno, također je dio programa.

 

 

Zahvaljujući postavljanju motora straga:
• Novi Twingo je okretan i diči se promjerom okretanja od 8,65 m, što je u prosjeku metar manje od njegovih izravnih konkurenata.
• Novi Twingo je posebice prostran zahvaljujući 13 cm koji su dodani duljini kabine, premda je ukupna duljina pridošlice smanjena za 10 cm.
• Novi Twingo praktičan je zbog svoje peterovratne arhitekture, domišljatih rješenja za pohranu, posve ravnog poda i iznenađujuće duge najveće duljine tereta od 2,20 m. To je jedini gradski automobil koji može ponijeti zapakiranu kutiju sa švedskom policom za knjige…
• Novi Twingo također se diči najboljim vertikalnim vidnim poljem u klasi i visokim vozačkim položajem, što je od posebne važnosti u vožnji naseljenim područjima.

 

U motornom prostoru straga nalazi se atmosferski ili turbopunjeni trocilindarski benzinski motor. Oba su agregata štedljiva i omogućuju živu vožnju.
Novi Twingo je povezan i jedini je gradski automobil koji nudi izbor dvaju multimedijskih sustava: radio R & GO(povezan s pametnim telefonom) i R-Link®.
Nadahnut nasljeđima inovativnog Renaulta 5 Turbo i originalnog Twinga, novi Twingo ljubazno oslikava Renaultovu vještinu izrade malih automobila.

 

Osim otkrivanja novog Twinga, Renault je Ženevski autosalon 2014. izabrao za predstavljanje novih postignuća u klasi malih vozila, sa žarištem na nekim od područja u kojima marka raspolaže velikom stručnošću, posebice svijetu sportskih automobila, električnih vozila i inovacija na motorima.

 

Prvi će put biti prikazani:
Clio R.S. 200 EDC Monaco GP: ta ograničena serija cilja na sportu naklonjenu profinjenu klijentelu. Automobil je odmah prepoznatljiv po crnom krovu, crnim detaljima izvana, metalik biserastoj ili platinski sivoj boji (ovisno o tržištu) i bogato opremljenoj unutrašnjosti.
Renaultov novi Flexi Charger, koji vlasnicima ZOE omogućuje priključivanje svojeg električnog vozila u običnu utičnicu električne mreže. Renault je također uveo novi Z.E. Access plan leasinga akumulatora s cijenama što počinju od 49 eura na mjesec za one koji prevaljuju malo kilometara.
Novi Energy dCi 160 Twin Turbo pravi je pokazni primjer downsizinga i primjene dvaju turbopunjača. Taj motor zapremnine 1598 cm³ nudi vozački doživljaj agregata obujma dvije litre, ali uz potrošnju smanjenu za 25%.Učinkovitost motora Energy dCi 160 Twin Turbo čini ga idealnim za veća vozila. Primjerice, Renault će ga ugrađivati u nadolazeće modele D i E segmenta.

Press kit – Ženevski autosalon 2014 (PDF)

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...