Novi Mégane R.S. 275 TROPHY: Snažan i Ekskluzivan

Tradicija ekskluzivnih, sportskih modela Renault Sport nastavlja se modelom Mégane R.S. 275 Trophy, novom ograničenom serijom Méganea R.S.
• Dvolitreni benzinski motor R.S. od 275 KS postavljen na šasiju Cup.
• Paket novih, vrhunskih sportskih dodataka razvijenih u suradnji s renomiranim partnerima kao što su Akrapovič (ispušni sustav), Öhlins (amortizeri) i Michelin (gume).
• Mégane R.S. 275 Trophy biti će dostupan u dvadesetak zemalja na pet kontinenata, uključujući Japan, Australiju, Ujedinjeno Kraljevstvo, Maleziju, Njemačku i Južnoafričku Republiku. Knjige narudžbi otvaraju se 3. lipnja u Francuskoj, gdje će cijena s davanjima iznositi 38 000 €.

trophy_news (1)

U skladu s nedavnim redizajnom, najsportskija inačica Méganea diči se tehničkim poboljšanjima i jedinstvenim izgledom. Mégane R.S. 275 Trophy najnovija je prinova velike obitelji posebnih izdanja modela Mégane, započete inačicom Trophy 2011. i proširene inačicama Red Bull Racing RB7 (2012) i Red Bull Racing RB8 (2013.).

 

Tehnička poboljšanja čistokrvnog R.S.-a za još žustrije performanse
Iznimno cijenjena zbog ponašanja na cesti i performansi u vožnji stazom, šasija Cup s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem serijski je dio Méganea R.S. 275 Trophy.
Kako bi kupci mogli posve iskoristiti dinamičke kvalitete automobila, inženjeri Renault Sporta opsežno su preradili motor Méganea R.S. i izvukli 10 dodatnih konjskih snaga. Dvolitreni benzinac sada razvija 275 KS, a najveća se snaga ostvaruje pri 6800 o/min u prvom i drugom stupnju. Istodobno je najveći okretni moment (360 Nm)dostupan u širem rasponu okretaja, od 3000 do 5000 o/min.
Unatoč većoj snazi, zadržane su mala potrošnja goriva i emisije ispušnih plinova od samo 7,5 l/100 km, odnosno 174 g CO2/km.
Renault Sport i Akrapovič, proizvođač ispušnih sustava za motocikle i automobile sportskih performansi vrhunskog renomea, svoju su suradnju okrunili titanijskim ispušnim sustavom, koji je dio serijske opreme. Osim manje mase, zahvaljujući uporabi titanija Mégane R.S. 275 Trophy odlikuje se i posebnim, reskijim brujanjem koji će se zasigurno svidjeti onima koji cijene sportski zvuk motora.

 

Paket opreme trkaćeg pedigrea
Mégane R.S. 275 Trophy početak je suradnje sa svjetski poznatim proizvođačem amortizera, tvrtkom Öhlins. Automobil ograničenog broja primjeraka može se naručiti i s prilagodljivim amortizerima s čeličnim oprugama Öhlins Road & Track. Taj tehnološki napredak koji se primjenjuje u automobilizmu i u Méganeu N4 omogućuje vozačima da jednostavno i bez pomoći prilagode postavke amortizera.
Za one koji dane vole provoditi na stazi u dodatnoj ponudi Méganea R.S. 275 Trophy nalaze se i gume Michelin Pilot Sport Cup 2. Tu gumu iznimno visokih performansi zajednički su razvili Michelin i Renault Sport posebno za tu ograničenu seriju Meganea s prednjim pogonom.

 

Ograničena serija ekskluzivnog izgleda iznutra i izvana.
Novi detalji obuhvaćaju oznake Trophy na sivoj prednjoj masci u stilu Formule 1, dok se na posebnoj karoseriji nalaze naljepnice Trophy. Siva je boja odabrana i za zastavicu sa šahovnicom na donjem dijelu vrata. Bočne letvice sa serijskim brojem automobila dokaz su ekskluzivnosti ograničene serije.
Baš kao i prepoznatljiv zvuk motora, i ispušna cijev od ugljika, djelo je Akrapoviča. Mogu naručiti i 19-inčni crni naplatci Speedline Turini izvedeni od onih koji se mogu pronaći na trkaćim inačicama Méganea.
U unutrašnjosti Méganea R.S. 275 Trophy nalaze se školjkasta sjedala Recaro od kože i alkantare s istaknutim crvenim šavovima. Crveni se šavovi mogu naći i na stražnjoj klupi, a nasloni za glavu ukrašeni su oznakama Renault Sport. Ostali istaknuti detalji u unutrašnjosti su crveni šavovi na upravljaču od alkantare i ručnoj kočnici, i ručica mjenjača od legure zamak.

Zahvaljujući snažnijem motoru, novim tehničkim obilježjima preuzetim iz automobilizma i agresivnijem stavu,Mégane R.S. 275 Trophy automobil je ograničene serije koji će zacijelo privući ljubitelje ekskluzivnih sportskih automobila.

A što kad to ne bi bilo sve što ih privlači?
#UNDER8… saznajte više 16. lipnja na www.renaultsport.com

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...