Renault Twingo gradski je automobil godine po izboru Top Gear

Slovenski Renault Twingo osvojio je laskavu titulu „gradskog automobila 2014.” u prosinačkom izdanju svjetski poznate automobilističke revije Top Gear.

novi-twongo-mestni-avto-leta (1)

Renault Twingo dokazao je da dobre stvari dolaze i u manjim pakiranjima. Twingo se izborenom pobjedom pridružio superautomobilima, egzotičnim primjercima i nevjerojatno skupim automobilima koji su odnijeli pobjede u svojim kategorijama.

Sam Philip iz časopisa BBC Top Gear odluku časopisa da titulu najboljeg dodijeli upravo Twingu objasnio je riječima: „To je remek-djelo pakiranja, izvlačenja velike količine prostora iz vrlo kratkog međuosovinskog razmaka. Twingo treba pohvaliti jer je automobil koji zadaću gradskog automobila obavlja bolje od ijednog drugog automobila.”

Pobjednički gradski automobil već je treća generacija Twinga i proizvodi se samo u tvornici Revoz u susjednoj Sloveniji. Poput prve generacije, i treća postavlja nova pravila. Konstruktori su motor i pogon smjestili straga pa je Twingo izvana čak 10 cm kraći od prethodnika, a iznutra je nevjerojatnih 33 cm dulji! Prednji se kotači okreću pod većim kutem pa će ga svatko s lakoćom parkirati i na najmanje parkirališno mjesto. A privući ćete i mnoge poglede jer novi Twingo uspješno kombinira izgled dobre stare „petice turbo” s paletom suvremenih boja i mogućnostima personalizacije.

Izvor: http://www.topgear.com/uk/photos/top-gear-car-of-the-year-2014-12-03

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...