Ženevski salon 2015.

Renault Kadjar predstavljen je 2. veljače, ali pokrov se službeno diže na Ženevskom salonu automobila 2015.

Na salonu u Švicarskoj prvi će put biti predstavljena unutrašnjost Kadjara te posebne inačice X-Mod i Bose®. Kadjar se ističe i kao vrlo štedljiv crossover: dostupan je u dvije dizelske inačice s razinom emisije CO2 među najboljom u klasi, samo 99 g/km.

kadjar (1)

Taj kompaktni crossover novim, inovativnim pristupom segmentu te privlačnim izgledom ruši konvencije.

Kadjar proširuje Renaultovu ponudu crossovera modelom C-segmenta koji se u ponudu smješta između Captura i Koleosa. U ovom brzorastućem segmentu tržišta Kadjar bi Renaultu trebao pomoći ispuniti ambiciozne ciljeve rasta na međunarodnim tržištima.

Iduće će godine Kadjar postati prvi Renault proizveden u Kini, koja je prošle godine bila najveće svjetsko tržište automobila. Lani je prodaja u Kini premašila 22 milijuna vozila, od čega su 26 % činili crossoveri.

Za razvoj Kadjara primijenjeno je umijeće Alijanse u izradi crossovera te je konstruiran na Renault-Nissanovoj platformi CMF C/D.

Kadjarove tekuće, atletske linije nov su pristup dizajnu crossovera, a sportska, profinjena unutrašnjost savršeno je istaknuta upotrebom visokokvalitetnih materijala i visokom razinom kvalitete završne obrade.

Opremljen kvalitetnom, suvremenom opremom, Kadjar s pomoću sustava R-Link 2 jamči naprednu umreženost i sigurnost zahvaljujući najnovijim sustavima za pomoć u vožnji.

Dostupan s prednjim pogonom ili pogonom na četiri kotača, Kadjar poziva vozače na bijeg iz gradske gužve, ali istodobno je zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama (4,45 m duljine i 1,84 m širine) iznimno upravljiv u gradskim sredinama.

Pokretan paletom motora Energy, Kadjar užitak u vožnji spaja s malom potrošnjom goriva.

Kadjar u Europi i brojnim afričkim zemljama te zemljama sredozemne regije u prodaju kreće početkom ljeta.

Na Renaultovu izložbenom prostoru nalaze se i novi električni motor R 240 koji povećava domet Renaulta ZOE s jednim punjenjem, novi Espace koji uskoro stiže na tržište i Clio R.S. 220 EDC Trophy, najnoviji model Renault Sporta ograničene serije.

Pročitajte više (PDF)

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (1 ocjena, prosječno: 1.00 out of 5)
Loading...