Alijansa Renault-Nissan prodala 250.000 električnih vozila

  • Povijesni uspjeh u prodaji električnih vozila ostvaren početkom lipnja
  • Alijansa je prodala oko polovine električnih vozila na svijetu
  • Prodaja električnih vozila u svibnju porasla gotovo 15 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine
  • Nissan LEAF i dalje najprodavanije električno vozilo na svijetu
  • Francuz iz Bordeauxa kupio 250.000. električno vozilo Alijanse: Renault ZOE

renault-nissan-250000el-vozil_news (1)

PARIS/YOKOHAMA (24. lipnja 2015.) – Alijansa Renault-Nissan, svjetski predvodnik u mobilnosti bez emisija, prodala je svoje dvjestopedesettisućito električno vozilo: bijeli Renault ZOE koji je kupio francuski inženjer.

Alijansa je taj povijesni uspjeh ostvarila početkom lipnja, četiri i pol godine poslije početka prodaje Nissana LEAF, prvog serijskog automobila na svijetu bez emisija.* Alijansa danas proizvodi oko polovine električnih vozila na svijetu. Nissan LEAF ostaje najprodavanije električno vozilo svih vremena, s više od 180. 000 prodanih primjeraka.

Od siječnja do svibnja Alijansa je prodala oko 31.700 električnih vozila – gotovo 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

„Potražnja za našim električnim vozilima nastavlja rasti ponajprije zahvaljujući državnim poticajima i sve opsežnijoj infrastrukturi za punjenje”, izjavio je Carlos Ghosn, predsjednik i izvršni direktor Alijanse Renault-Nissan Alliance.” Potražnju potiče i pozitivno iskustvo naših kupaca. Ta vozila izazivaju iznimno veliko zadovoljstvo među našim kupcima diljem svijeta.”

Francuz iz Bordeauxa preuzeo dvjestopedesettisućito električno vozilo

Dvjestopedesettisućiti vlasnik je Yves Nivelle, računalni inženjer koji je svoje dizelsko vozilo staro 21 godinu dao pod račun za mali gradski automobil Renault ZOE. Nivelle je svoje električno vozilo kupio nakon što je francuska vlada u travnju vlasnicima starih dizelskih vozila ponudila potporu od 10 tisuća eura za zamjenu novim vozilima.

 “Vladina potpora bila je važan čimbenik u mojoj odluci za kupnju električnog vozila”, rekao je Nivelle. “Ali moram istaknuti da sam već tijekom prve vožnje bio siguran da sam učinio pravu stvar. Uistinu ga je užitak voziti i odlično se osjećam jer sam učinio dobro za okoliš.”

Alijansa nudi sveobuhvatnu paletu od šest posve električnih vozila; Renault je europski predvodnik

Sa šest modela na prometnicama Alijansa Renault-Nissan jedina je automobilska grupa na svijetu sa sveobuhvatnom paletom posve električnih vozila. Osim modela LEAF, Nissan također nudi kombi e-NV200 koji se u Europi i Japanu prodaje od prošle godine. Osim ZOE, Renault također prodaje dostavno vozilo Renault Kangoo Z.E, limuzinu SM3 Z.E. i Twizyja, gradski dvosjed.

Japanski Nissan sa sjedištem u Yokohami od prosinca 2010., kad je u trgovine stigao Nissan LEAF, diljem svijeta prodao je 185 000 električnih vozila. LEAF je osvojio brojne važne nagrade, među kojima i nagrade za Svjetsko vozilo godine 2011., Europsko vozilo godine 2011. i Japansko vozilo godine 2011./2012. LEAF se prodaje u 46 zemalja. Najveću prodaju bilježi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je od predstavljanja prodano oko 80.000 vozila, u Japanu je prodano oko 53.500 primjeraka, a u Europi oko 41.500.

Renault, sa sjedištem u francuskom Boulogne-Billancourtu, diljem svijeta od početka prodaje svojeg prvog električnog modela Kangoo Z.E. u listopadu 2011. prodao je oko 65.000 primjeraka. Kangoo Z.E. bio je proglašen Međunarodnim kombijem godine 2012.

Renault je u posljednja dva mjeseca predvodnik po prodaji električnih vozila u Europi s tržišnim udjelom od 26 posto. Renaultova najbolja tržišta su Francuska, Velika Britanija, Njemačka i Norveška. U Francuskoj, gdje je ZOE najpopularnije električno vozilo, osvojio je gotovo polovinu tržišta jer vladin ekološki poticaj omogućava vozačima da ZOE s akumulatorom uzmu na leasing u iznosu od 99 eura na mjesec.

Alijansa Renault-Nissan Alliance nedavno je izabrana za službenog dobavljača osobnih vozila na klimatskoj konferenciji COP21 Ujedinjenih naroda koja će se od 30. studenoga do 11. prosinca održati u Parizu. Alijansa će godišnjoj konferenciji ponuditi flotu od 200 električnih vozila za prijevoz putnika na tom važnom događaju.

Naše videoizdanje i grafički prikaz ostvarenog uspjeha električnih vozila pronaći ćete na internetskoj adresi:

www.media.blog.alliance-renault-nissan.com/news/5472

*Bez CO2 emisija i reguliranih atmosferskih onečišćivača u vožnji po homologacijskom ciklusu (NEDC).

O Alijansi Renault-Nissan

Alijansa Renault-Nissan strateško je partnerstvo Renaulta sa sjedištem u Parizu i japanskog Nissana sa sjedištem u Yokohami, koji zajedno prodaju deset posto automobila na svijetu. Tvrtke, strateški partneri od 1999., godine 2014. u gotovo 200 zemalja prodale su 8,5 milijuna automobila. Alijansa također održava stratešku suradnju s proizvođačima poput njemačkog Daimlera, kineskog Dongfenga i indijskog Ashok Leylanda te ima većinski udio u zajedničkom poduzeću koje posjeduje ruskog najvećeg proizvođača automobila AVTOVAZ.

www.media.renault.com

www.nissan-newsroom.com

blog.alliance-renault-nissan.com

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (1 ocjena, prosječno: 1.00 out of 5)
Loading...