Sljedeći korak u dizajnu: novi Renault Espace

Veo polako pada s novog vozila Renault Espace i obiteljski monovolumen predstavlja se u svoj svojoj veličini. Bruno Saint-Jalmes izjavio je: „Dizajn utjelovljuje dinamiku, eleganciju i snagu.” Francuz zna o čemu govori. Od početka 2014. voditelj je odjela za dizajn proizvođača aviona Airbus. Pritom je sudjelovao u oblikovanju unutrašnjosti luksuznog aviona za interkontinentalne letove A380 i razvoju prepoznatljivog nosa aviona A350. Saint-Jalmes je zato naviknuo na uspjehe. I novi Espace iskazao se kao izniman i posebno elegantan novitet. Zrakoplovni stručnjak uzbuđen je: „To su sasvim novi oblici, to je sljedeći korak u povijesti razvoja modela Espace.

Dizajn je vrlo sličan aerodinamičnom profilu aviona. Posebice mi se sviđaju ugrađeni S-profili. Zbog njih vozilo ima tekuće linije i potporanj”, tvrdi profesionalni dizajner. „Automobil krase brojni privlačni elementi i profinjeni kromirani dijelovi koji utjelovljuju francusku visoku modu.” Obiteljski monovolumen Espace povezuje iznimno kvalitetan dizajn s praktičnošću i jedinstvenom prostranošću.

nov-dizajn-news (1)

Udoban kao avion za interkontinentalne letove: unutrašnjost novog Renaulta Espace

„Vanjski i unutrašnji dizajn izvanredno su usklađeni. Karakter i izgled nedvosmisleno ističu pripadnost Renaultu”, kaže Saint-Jalmes. Povrh toga stručnjak s područja dizajna ističe udoban položaj sjedenja u novom Renaultu Espace. „Riječ je o kombinaciji sportskog terenca i osobnog vozila – sasvim novom proizvodu.”

Pogled u unutrašnjost: zahvaljujući golemu staklenom panoramskom krovu novi Renaultov monovolumen putnike će razmaziti svjetlom unutrašnjošću. „Neki elementi putničke kabine jako me podsjećaju na avion”, kaže voditelj odjela za dizajn tvrtke Airbus, posebice oduševljen središnjom konzolom. „Integracija ekrana nije laka zadaća. No, s novim Espaceom Renault se zaista iskazao. Konzola je kao salivena.” Čime vas novi Renault Espace još može iznenaditi? Pogledajte video i saznajte…

 

Vir: http://www.renault.de/renault-welt/renault-modelle/modellnews/designstufe-renault-espace/

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...