Renault predstavlja novi TALISMAN Grandtour

Renault je predstavio novi Talisman Grandtour kojim će uz limuzinu predstavljenu 6. srpnja obogatiti svoju ponudu. Novi se veliki karavan odlikuje istom tehnološkom opremom kao limuzina, uz veću sposobnost prijevoza tereta:

– samopouzdan dizajn elegantnog profila i dinamičnih proporcija u skladu sa smjernicama koje automobilima tog segmenta daju prestižan status,
– užitak u vožnji bez konkurencije zahvaljujući kombinaciji šasije 4Control i prilagodljivog ovjesa, uz tehnologiju Multi-Sense koja omogućuje potpuno prilagođavanje voznih osobina prema raspoloženju vozača
– velikodušna ponuda prostora u unutrašnjosti i udobnost bez premca, s prednjim sjedalima opremljenim funkcijom prozračivanja,
– obujam prtljažnika od gotovo 1700 dm3 (prema normi VDA)
– multimedijski tablet R-Link 2, audiosustav BOSE® Surround Sound te bogata ponuda sustava za pomoć u vožnji i opreme koja će zajamčiti veću udobnost

Prodaja Renaulta Talisman Grandtour u Europi započinje u prvoj polovici 2016.

00087732_news

1.     Talisman Grandtour: Renaultov novi veliki karavan

Nakon predstavljanja limuzinske izvedbe Talismana 6. srpnja, Renault je javnosti danas predstavio i novi Talisman Grandtour.

Godišnje se u Europi proda više od milijun vozila segmenta D (limuzina i karavana ukupno), od čega 54 % prodaje čine karavani.

Novi Renault Talisman Grandtour preuzima sve odlike limuzinske izvedbe, ali uz dodatak profinjenih linija i praktičnosti karavana.

 

1.1  Uzbudljiv dizajn

Dimenzije Talismana Grandtour identične su onima limuzine (duljina: 4,86 metara / širina: 1,87 metara / visina: 1,46 metara / međuosovinski razmak: 2,81 metara), uz iste dinamične proporcije, elegantan profil i povišene bokove.

Krovni nosači od poliranog aluminija ističu liniju krova produljenu krovnim spojlerom. C-stup i bočni prozori kromiranih okvira pridonose dojmu profinjenosti i elegancije. Linija stražnjeg prozora koja se spušta prema stražnjem kraju donosi dašak dinamičnosti bez zadiranja u prtljažni prostor.

1.2  Jednostavan za utovarivanje

Zahvaljujući motoriziranom poklopcu prtljažnika – koji se otvara jednostavnim pomicanjem stopala ispod stražnjeg odbojnika – prtljažnik se odlikuje mogućnošću otvaranja i zatvaranja bez uporabe ruku kako bi se olakšalo utovarivanje.

Talisman Grandtour nudi 572 dm3 obujma prtljažnog prostora do pokrova uz najveću utovarnu duljinu od 1116 mm. S preklopljenim stražnjim sjedalima duljina se proteže do 2010 mm, što rezultira obujmom od gotovo 1700 dm3(VDA).

1.3   Tajna ugode: prostrana unutrašnjost i raskošna udobna sjedala

Osmišljen u skladu s potrebama vozača i putnika, Renault Talisman Grandtour je – baš poput karavana – predvodnik klase u pogledu ponude prostora u unutrašnjosti. Izvedba Grandtour nudi dodatnih 30 mm prostora za glave putnika straga, ukupno čak 886 mm.

 

•  Prostor za glave sprijeda: 902 mm
•  Prostor za glave straga: 886 mm
•  Širina u visini laktova sprijeda, 1512 mm
•  Prostor za koljena straga: 262 mm
•  Više od 25 l obujma pretinaca u unutrašnjosti

Udobna prednja sjedala najbolja su u segmentu:

•  namještanje u 10 smjerova (od čega je osam namjestivo električnim putem) i sjedište koje se može pomicati naprijed-natrag do čak 60 mm (samo u opremi Initiale Paris),
•  podešavanje naslona u lumbalnom dijelu u četiri smjera (po visini/dubini),
funkcija masaže s odabirom načina rada i intenziteta (dva programa / pet razina intenziteta),
•  nasloni za glavu podesivi u šest smjerova, poput onih u prvoj klasi zrakoplova
grijana sjedišta i nasloni,
•  memoriranje postavki za šest korisničkih profila.

Sjedala se odlikuju i dvjema novim tehnologijama:

•  Ugrađena ventilacija donosi više udobnosti na visokim temperaturama.
•  Nova tehnologija Cover Carving: snažne, polukrute lake školjke ugrađene u poleđine prednjih sjedala oslobađaju dodatni prostor, dodajući više od tri centimetra prostora za koljena putnika straga.

Talisman Grandtour dostupan je i s paketom opreme Initiale Paris koji nudi još veću uglađenost i još više udobnosti te ekskluzivnu boju karoserije crnu Améthyste, posebnu punozrnatu kožu Nappa i bolju zvučnu izolaciju, prvenstveno zahvaljujući višeslojnim bočnim staklima.

 

2.     Talisman Grandtour opremljen je tehnologijama osmišljenim da povećaju užitak i udobnost u vožnji

2.1  Tehnologija Multi-Sense spaja upravljanje četirima kotačima s podesivim ovjesom

Po prvi puta u segmentu, Renault Talisman Grandtour – baš kao i njegova limuzinska izvedba – spaja sustav 4Control s podesivim ovjesom. Zahvaljujući šasiji 4Control Talisman Grandtour u gradu odlikuje izvanredna upravljivost. Zahvaljujući stabilnosti u zavojima i okretnosti u opasnim situacijama novom Renaultu nema ravna kad je riječ o osjećaju sigurnosti i udobnosti.

Renaultova tehnologija Multi-Sense, s četiri programirana načina rada (Comfort, Sport, Neutral i Eco) te prilagodljivim načinom rada Perso omogućuje prilagođavanje voznih osobina prema raspoloženju vozača.

Talisman Grandtour svoj karakter može promijeniti u tren oka zahvaljujući tipki prečaca koja vozaču omogućuje prebacivanje iz načina rada Comfort u Sport i obratno u samo dva klika. Istodobno Talismanova konstrukcija – koja se odlikuje nižim težištem i vozača smješta još bliže cesti – znači da se u odlikama sustava Multi-Sense može još više uživati, posebice kad je odabran način rada Sport. Zahvaljujući tom sustavu čini se kao da je riječ o više automobila u jednom. Vozač se u trenutku može odlučiti za žustru, energičnu vožnju ili uglađeno, udobno i profinjeno putovanje.

Istodobno se prilagođavanjem boje ambijentalnog osvjetljenja (plava, crvena, žuta, zelena ili ljubičasta), načina prikaza podataka na instrumentnoj ploči i zvuka motora ozračje u unutrašnjosti usklađuje s odabranim načinom rada.

 

2.2  R-Link 2: umreženi nadzorni centar

Renault Talisman Grandtour opremljen je Renaultovim umreženim multimedijskim tabletom R-Link 2, dostupnim u dvije izvedbe: vodoravno postavljenim ekranom dijagonale 7 inča i okomito postavljenim ekranom dijagonale 8,7 inča. Sustav R-Link 2 omogućuje upravljanje sustavima za pomoć u vožnji te uobičajenim funkcijama poput navigacije, audiosadržaja i klimatizacije. Funkcije ekrana osjetljivog na dodir upotpunjuju tipke prečaca, rotacijski gumb na središnjoj konzoli i dodatne komande za upravljačem.

Početna stranica može se prilagoditi, što vozaču omogućuje izravan pristup najčešće upotrebljavanim funkcijama ili personalizaciju sučelja.

2.3. Posebno prilagođen audiosustav Bose®

Talisman Grandtour opremljen je audiosustavom Bose® s 12 zvučnika visokih performansi i dubokotoncem posebno prilagođenim akustičkim značajkama unutrašnjosti. Tehnologija Centerpoint® pretvara signal iz stereo izvora u višekanalni zvuk kako bi se dobio surround zvuk, a Boseova digitalna obrada signala uzima u obzir akustičke značajke Talismana i time stvara jedinstven zvuk.

2.4  Sveobuhvatna ponuda sustava za pomoć u vožnji

• Za sigurnost: Prilagodljiv regulator brzine (ACC), sustav aktivnog kočenja u nuždi (AEBS).

• Za upozorenje: upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka (LDW), upozorenje na sigurnosni razmak (SDW), prepoznavanje prometnih znakova s upozorenjem na prekoračenje brzine (TSR/OSP), upozorenje na mrtvi kut (BSW).

Za olakšavanje vožnje: kamera za vožnju unatrag, automatsko uključivanje kratkih / dugih svjetala, elektronička parkirna kočnica, prednji, stražnji i bočni parkirni senzori, sustav za parkiranje slobodnih ruku.

Head up zaslon u boji koji se izdiže iz armaturne ploče prikazuje korisne informacije kako bi zajamčio ugodnu vožnju: trenutačnu brzinu te upute navigacijskog sustava i sustava za pomoć u vožnji (ADAS).

2.5   Užitak vožnje zahvaljujući učinkovitim motorima

U ponudi Renaulta Talisman Grandtour nalaze se motori preuzeti iz ponude limuzinske izvedbe.

Dva benzinska motora:

•  Energy TCe 150 i Energy TCe 200 u kombinaciji sa sedmerobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom.

Tri dizelska motora:

•  Motor Energy dCi 110 može se naručiti ili sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem ili šesterobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom.
•  Motor Energy dCi 130 također se može naručiti ili sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem ili šesterobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom.
•  Energy dCi 160 s dvostrukim turbopunjačem dostupan je isključivo sa šesterobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom.

Renault Talisman Grandtour bit će dostupan s četiri različite razine opreme, a vrhunac ponude činit će paket opreme Initiale Paris. Javnosti će biti predstavljen na Frankfurtskom salonu automobila 2015., a u prodaju diljem Europe kreće u prvoj polovici 2016.

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...