Akcija “Očistimo Hrvatsku od olupina“ powered by Renault i udruge “Zelene stope” nastavlja se uz Renault KADJAR

Renault Nissan Hrvatska i ove godine u suradnji s osnivačem udruge ”Zelene stope” Romeom Ibriševićem, nastavlja akciju “Očistimo Hrvatsku od olupina” powered by Renault započetu prije dvanaest godina.

Romeo_i_Nenad_Pletes_i_Kadjar_news

Romeo Ibrišević, osnivač udruge „Zelene stope“, godinama se bavi temama očuvanja prirode i okoliša, ponajprije vađenjem automobilskih olupina iz prirode, u čemu mu je već 12 godina vjerni partner tvrtka Renault Nissan Hrvatska. Direktor prodaje tvrtke, Nenad Pleteš, predao je Romeu ključeve novoga  Renaulta Kadjar 1.6 dCi 130 s pogonom na sva četiri kotača kojim će daljnjih godinu dana nastaviti s radom.

Romeo je u zadnjih deset godina prešao više od 200.000 kilometara te pronašao, fotografirao i organizirao odvoz više od 15.000 automobilskih olupina s mnogih hrvatskih bisera prirode, od otoka, preko Nacionalnih parkova do rijeka i jezera. Povrh toga što je ta akcija proglašena najboljim komunikacijskim projektom u Renaultu 2007., godine, Romeov je rad, proširen na otkrivanje i pisanje o ostalim vrstama onečišćenja prirode, nagrađen u travnju ove godine „Velebitskom degenijom“, nagradom koju su mu po drugi puta dodijelili kolege: Zbor novinara za okoliš i Hrvatsko novinarsko društvo.

Za proširenje akcije zainteresirali su se i drugi mediji, pa su tako prošloga proljeća „Zelene stope“, Renault i Radio Sljeme ostvarili edukativno-ekološki projekt „Svi na zeleno“ u sklopu kojeg su organizirali dvije akcije čišćenja Medvednice od auto-olupina i drugog otpada, radionice i javne akcije o načinima odvajanja otpada u kućanstvima i slično. Osim učestalih pojavljivanja u mozaičnim emisijama Hrvatske televizije i prikazivanja akcije na konkretnim slučajevima, akcija “Zelenih stopa” i Renaulta nadahnula je i produkciju HRT-a da snimi četverodijelni eko-putopis radnog naziva “(Ne)zagađenom našom” čiji je cilj kontrastiranje prirodnih ljepota, bio-raznolikosti, pa i kulturnih znamenitosti s onim što današnji “moderan” čovjek radi prirodi te ukazivanje na naše pogreške ne bi li se spriječile neke buduće.

U svemu tome, Renault Kadjar kojem je Romeo od milja nadjenuo ime Zelenko i dalje će biti njegov vjerni pratitelj i pomoćnik.

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...