Alijansa Renault-Nissan će za potrebe međunarodne konferencije COP21 omogućiti najveću flotu električnih vozila na svijetu

  • Alijansa će za parišku konferenciju o klimatskim promjenama 2015. omogućiti oko 200 vozila na posve električni pogon.
  • Vozila bi tijekom za vrijeme konferencije trebala prijeći 400 000 km bez emisija*
  • Flotu će činiti vozila Renault Zoe, Nissan Leaf i Nissan e-NV200.
  • Uz profesionalne vozače ta će vozila dobrovoljno voziti i 200 zaposlenika Renaulta i Nissana.

renault-nisssan-cop21-rotary-bloc

Alijansa Renault-Nissan osigurat će najveću flotu električnih vozila na svijetu za potrebe međunarodne konferencije. Kao službeni partner konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama COP21 u Parizu, Alijansa će za vrijeme godišnjeg sastanka na vrhu koji će se održati između 30. studenoga i 11. prosinca dati na raspolaganje 200 vozila na posve električni pogon.

Ta bi vozila trebala prijeći više od 400 000 km bez emisija*, a upotrebljavat će ih se za prijevoz izaslanika tijekom 21. godišnje konferencije (naziva COP21) kojoj će prisustvovati više od 200 000 sudionika akreditiranih pri UN-u iz 195 zemalja.

Električna vozila praktičan su i dostupan način prijevoza koji omogućuje znatno smanjenje emisija CO2. Isto tako, smanjuju  razinu onečišćivača dopuštenu zakonom koje motori ispuštaju u zrak i time poboljšavaju kvalitetu zraka u našim gradovima.  Javni i privatni sektor mogu zajedno ubrzati prijelaz u društvo bez emisija,” izjavio je Carlos Ghosn, predsjednik uprave i generalni direktor Alijanse Renault-Nissan.

Flotu vozila namijenjenih konferenciji COP21 činit će gradsko vozilo Renault Zoe, kompaktna limuzina Nissan Leaf i Nissan e-NV200 u izvedbi sa sedam sjedala. Vozila će biti dopuna javnome prijevozu izaslanika te će im biti na raspolaganju 24 sata dnevno i sedam dana u tjednu za prijevoz između Bourgeta, gdje će se odvijati konferencija, i Pariza.

Tako će organizacija Ujedinjenih naroda prva upotrijebiti flotu vozila bez emisija na posve električni pogon za sve potrebe prijevoza svojih izaslanika tijekom sastanka na vrhu u pogledu klimatskih promjena.

Dvjesto zaposlenika Renaulta i Nissana bit će dobrovoljni vozači tijekom konferencije COP21

Posve električna vozila vozit će tim od 200 profesionalnih vozača i 200 dobrovoljaca zaposlenih u Renaultu i Nissanu. U Parizu i njegovoj okolici Alijansa Renault-Nissan u lipnju je objavila poziv za dobrovoljce među zaposlenicima kojima je ponudila mogućnost sudjelovanja na konferenciji COP21 u ulozi dobrovoljnih vozača. Do kraja natječaja prijavilo se više od 450 kandidata. Dvjesto odabranih sudionika prisustvovalo je posebnom programu obuke kako bi se pripremili za događanje.

Zaposlenici Renaulta i Nissana najviše su zaslužni za revoluciju električnih vozila, a brojni od njih već voze takvo vozilo. To su najbolji ambasadori koji svjedoče prednostima tih vozila i mobilnosti bez emisija,” dodaje Carlos Ghosn.

(Kliknite na poveznicu u nastavku i poslušajte govor Carlosa Ghosna o razlozima zbog kojih je Alijansa Renault-Nissan odlučila sudjelovati na konferenciji COP21 te o ključnoj ulozi koju u tome imaju zaposlenici Alijanse):

http://blog.alliance-renault-nissan.com/node/2732/

 

Alijansa Renault-Nissan na strateške će lokacije postaviti mrežu s više od 90 punionica za brzo i standardno punjenje. Punionice će se napajati električnom energijom s niskim emisijama ugljika koju proizvodi EDF. Preostale će se emisije kompenzirati u okviru programa UN-a za kompenzaciju emisija ugljika. Punionice za brzo punjenje moći će električnim vozilima vratiti od 0 do 80 posto njihovih performansi u oko 30 minuta.

Alijansa je diljem svijeta prodala više od 274 000 električnih vozila, što predstavlja više od polovine električnih vozila na prometnicama od kraja 2010., kad je započela prodaja prvog električnog modela Alijanse, Nissana LEAF.

O ALIJANSI RENAULT-NISSAN

Alijansa Renault-Nissan strateško je partnerstvo između Renaulta (sa sjedištem u Parizu) i japanskog Nissana (sa sjedištem u Yokohami). Od svih vozila prodanih u svijetu, svako deseto vozilo proda Alijansa. Renault i Nissan strateški su partneri od 1999. te su 2014. u približno dvjesto zemalja prodali 8,5 milijuna vozila. Usto, Alijansa je potpisala sporazume o strateškom sudjelovanju s različitim proizvođačima, posebno s njemačkim Daimlerom, japanskim Mitsubishijem, kineskim Dongfengom i indijskim Ashok Leylandom. Alijansa ima i većinski udio u zajedničkom pothvatu pod nadzorom ruskog AVTOVAZA, proizvođača marke Lada.

www.media.blog.alliance renault-nissan.com

www.media.renault.com

www.nissan-newsroom.com

 

Kontakt:

Rachel Konrad

Komunikacije Alijanse Renault-Nissan

rachel.konrad@renault-nissan.com

+ 33 (0) 6 17 62 01 72

 

Aline Henry

Komunikacije Alijanse Renault-Nissan

aline.henry@renault-nissan.com

+33 (0)6 03 09 54 97

 

 

* bez emisija CO2, bez ispuštanja razina onečišćivača dopuštenih zakonom u zrak tijekom vožnje, u skladu s homologacijskim ciklusom NEDC.

 

 

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...