U Renaultovoj tvornici u Maubeugeu proizveden je milijunti Kangoo

  • U Renaultovoj tvornici u Maubeugeu na sjeveru Francuske proizveden je milijunti primjerak Kangooa druge generacije.
  • Putničke i dostavne inačice tog modela Renault proizvodi u Francuskoj još od 2007.
  • Budući vlasnik milijuntog Kangooa privatni je kupac iz Japana.

RenaultGroup_74924_global_en

Kangoo za sve ukuse i potrebe

U Renaultovoj tvornici u Maubeugeu proizveden je milijunti primjerak Kangooa druge generacije. Kangoo predstavljen 1998. temeljito je obnovljen 2007. i danas je dostupan u putničkim izvedbama namijenjenim privatnim kupcima i dostavnim izvedbama za poslovne korisnike. Potonji je dostupan u tri duljine karoserije (Kangoo Compact, Kangoo Express i Kangoo Maxi) te u izvedbi Kangoo Z.E. na posve električni pogon.

Prošle su godine dostavne izvedbe činile 64 % svih proizvedenih Kangooa. Iste je godine 90 % svih proizvedenih Kangooa (putničkih i dostavnih) bilo pokretano dizelskim motorima, 7 % benzinskim, a 3 % činili su automobili na električni pogon.

„Kangoo na tržištima diljem svijeta nastavlja osvajati i poslovne i privatne kupce. Svi u tvornici ponosni su na ovaj uspjeh kojim je potvrđeno da smo sposobni ispuniti očekivanja naših kupaca i u području kvalitete i u pogledu rokova isporuke ,” izjavio je Jose Martin Vega, upravitelj Renaultove tvornice u Maubeugeu.

Pravi francuski proizvod

Sva Renaultova laka gospodarska vozila proizvedena su u Francuskoj. Modeli Trafic i Master proizvode se u tvornicama Grupe Renault u Sandouvilleu (departman Seine-Maritime), odnosno u Batillyju (departman Meurthe-et-Moselle), što dokazuje stručnost i konkurentnost tvornica u Francuskoj.

U tvornici u Maubeugeu proizvodi se i model Citan, Renaultova njemačkog partnera Daimlera.

Svjetska uspješnica

Milijunti Kangoo plave boje prodan je kupcu u Japanu.

Iako su tri najveća tržišta Francuska, Španjolska i Njemačka, popularnost Kangooa raste i u Japanu. Prošle je godine kvalitete Kangooa prepoznalo čak 1679 kupaca, što čini trećinu ukupne prodaje Renaulta u toj dalekoistočnoj zemlji. U Japanu se prodaje samo putnička izvedba Kangooa koja bilježi uspjeh od samog početka prodaje. Kako bi privukao više kupaca, na japanskom je tržištu Kangoo dostupan u posebnim bojama karoserije, a svake godine ponude se i tri posebne serije.

I Japanci vole svoje Kangooe! Svake se godine vlasnici Kangooa u Japanu okupe u podnožju planine Fuji na posebnom okupljanju nazvanom Kangoo Jamboree. Prošle se godine to okupljanje održalo već sedmi puta, a okupilo se više od tisuću vozača Kangooa.

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...