Alpine se vraća

Dašak svježine na tržištu premium sportskih automobila

Alpine danas otkriva svoj konceptni automobil Alpine Vision. Taj coupé s dva sjedala i motorom smještenim u sredini spoj je elegancije, okretnosti i autentičnosti, što ga čini pravim Alpineom. Alpine Vision najavljuje dizajn i performanse serijskog sportskog automobila koji će biti predstavljen do kraja godine. Prodaja nadolazećeg modela, koji će se proizvoditi u Dieppeu u Francuskoj, počinje 2017. prvo u Europi, a zatim i u ostatku svijeta.

Za mjesto svojeg povratka Alpine je odabrao ceste na kojima se vozi reli Monte-Carlo, posebice legendarnu dionicu Col de Turini, na kojima je Alpine ostvario svoje najveće uspjehe. Alpine se vraća automobilom koji će se svidjeti zaljubljenicima i onima koji cijene vrhunski dizajn kako bi ponudio nešto posve novo u segmentu premium sportskih automobila.

Ime Alpine odabrao sam jer me podsjećalo na užitak vožnje planinskim cestama. Najviše sam se zabavljao u vožnji Alpama svojim 4CV-om s pet brzina. Upravo sam taj oblik strastvenog doživljaja vožnje želio prenijeti na kupce dok su za upravljačem mojeg automobila. Alpine je ime koje govori samo za sebe.

Jean Rédélé, osnivač marke Alpine

PROČITAJTE VIŠE

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (1 ocjena, prosječno: 5.00 out of 5)
Loading...