Momčad Renault Sport Formula One Team svoje je nove boje poslala na surfanje na obalama Australije

Momčad Renault Sport Formula One Team predstavila je svoj službeni identitet za ovogodišnje svjetsko prvenstvo Formule 1.

Momčad je svoje karakteristične boje – zlatnožutu i crnu – predstavila na originalan način performansom u četvrti Docklands u Melbourneu. Gledatelji su mogli vidjeti bolid R.S.16 kako doslovno surfa do plaže Boat Harbour Park u blizini Sydneyja.

Uplovljavanje bolida su u ponedjeljak prije utrke za VN Australije snimili vozači momčadi Renault Sport Formula One Team, Kevin Magnussen i Jolyon Palmer, te profesionalna surferica Ellie-Jean Coffey . Umjesto pravog bolida na valove su poslali izložbenu repliku pravog bolida –pa ne treba brinuti da će se osušiti do utrke – koji su na 7,5 metara dugu dasku pričvrstili posebnim remenjem. Dasku su zatim odvukli od obale i pustili na jahanje valovima Tihog oceana.

F1

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing, izjavio je: „U Melbourneu smo predstavili novi identitet, što smo željeli učiniti na pomalo neuobičajen način. Naposljetku, u Formuli 1 sudjelujemo kako bismo osvojili što više bodova, ali i zato da privučemo što više pozornosti i izvan trkaćih staza. Tako smo i došli na tu zamisao.”

„Koliko znamo, ovo je prvi put da je bolid Formule 1 surfao. To se savršeno uklapa u sliku Australije, a i posve je u skladu s pustolovnim duhom marke koji karakterizira najnovije Renaultove automobile, kao što su Captur i Kadjar.”

 „Crna i zlatnožuta boje su koje simboliziraju odjel Renault Sport, ali imaju korijene i u Renault Sportovim bolidima. Prvi je Renaultov bolid Formule 1 RS01 1977. nosio kombinaciju crne i žute boje. Tako ovogodišnje boje odaju počast tom vrhunskom bolidu. Mat boju upotrijebili smo kako bismo istaknuli povezanost odjela Renault Sport Cars i Renault Sport Racing te skrenuli pozornost na mat bijelu boju u ponudi Renaulta Clio R.S. Trophy.”

 „Upotrijebili smo i neke suvremene detalje koji će R.S. 16 učiniti još upadljivijim. Upotrijebili smo metalik boje koje će u večernjim utrkama pod reflektorima imati lijep sjaj, motiv romba na stražnjem kraju u skladu s našim novim identitetom te zlatne detalje koji najavljuju da ciljamo na sam vrh.”

 „Iznimno smo zadovoljni izgledom novog bolida i nadamo se da će vam se videosnimka njegova surfanja svidjeti barem onoliko koliko se nama svidjelo samo snimanje.

Videosnimka je dostupna u više rezolucija  na Renaultovoj internetskoj stranici za novinare

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...