Jean-Pierre Mesić novi je generalni direktor društva Renault Nissan Adriatic

Upravljanje društvom Renault Nissan Adriatic od 1. lipnja 2016. preuzima Jean-Pierre Mesić. Naime, dosadašnji direktor Eric Bernard imenovan je za direktora odjela za komercijalne poslove i komunikaciju u društvu Renault Sport Cars.

PHOTOGRAPH OF Jean-Pierre MESIC

Alijansa Renault Nissan regijom Adriatic upravlja putem društva Renault Nissan Slovenija d.o.o. sa sjedištem u Ljubljani te društvima kćerima u Hrvatskoj i Srbiji. Dosadašnji direktor društva Renault Nissan Slovenija d.o.o., Eric Bernard, tu je funkciju preuzeo u jesen 2006. Već je 2008. regiju Adriatic uspješno pozicionirao unutar alijanse Renault Nissan. Time je osnažio položaj marki Renault, Nissan i Dacia na području zemalja bivše Jugoslavije i osigurao rast regije Adriatic kako na pojedinačnim tržištima, tako i unutar globalnog sustava Renaulta. Njegov trud nije ostao nezamijećen te od 1. lipnja 2016. preuzima nove izazove u uzbudljivom Renaultovom društvu Renault Sport Cars, kao direktor odjela za komercijalne poslove i komunikaciju.

Direktor društva Renault Nissan Slovenija d.o.o. 1. lipnja postaje Jean-Pierre Mesić, a time postaje i generalni direktor za regiju Adriatic, odgovoran za marke Renault, Nissan i Dacia.

Jean-Pierre Mesić rođen je 1974., a diplomirao je u školi za menadžment ESC u Grenobleu. Svoju karijeru u Renaultu započeo je 1998. u društvu Renault Polska. Godinu dana kasnije preuzeo je upravljanje poslovnim razvojem u društvu Renault Trucks u Tunisu. Godine 2001. prešao je u središnjicu Renaulta u Francuskoj, gdje je obnašao različite upravljačke funkcije u području prodajne mreže, marketinga proizvoda i prodaje društvima. Godine 2011. postao je direktor prodaje društvima za Francusku. Jean-Pierre Mesić dolazi u Sloveniju s radnog mjesta direktora korporativne prodaje unutar Renaultove globalne direkcije za prodaju.

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (5 ocjena, prosječno: 4.80 out of 5)
Loading...