Novi SCENIC dvadeseti je Renaultov automobil s osvojenih pet zvjezdica na Euro NCAP-ovu ispitivanju sigurnosti

Novi Renault SCENIC osvojio je pet zvjezdica na ispitivanju sigurnosti koje provodi neovisna organizacija Euro NCAP

SCENIC je dvadeseti Renaultov model koji je osvojio pet zvjezdica na EuroNCAP-ovim ispitivanjima i dokaz je Renaultove predanosti rješavanju pitanja sigurnosti koja traje već više od 15 godina.

Renault SCENIC iz gomile se izdvaja brojnim naprednim tehnologijama, uključujući sustav aktivnog kočenja u nuždi s otkrivanjem pješaka u serijskoj opremi, koje je po prvi put dio opreme vozila u segmentu.

00097376_1980x1080

Ovaj rezultat dokaz je Renaultove predanosti sigurnosti, posebice u razvoju novog Scenica, čija prodaja počinje u rujnu 2016. SCENIC je opremljen naprednim tehnologijama koje su mu omogućile da Euro NCAP-ovo ispitivanje, koje se od ove godine provodi prema novim pravilima, prođe s najboljim ocjenama. Novi SCENIC izdvaja se s ostvarenih 90 % u području zaštite odraslih putnika, 82 % u području zaštite djece i 67 % u području zaštite pješaka.

Najviša razina pasivne sigurnosti

U pogledu pasivne sigurnosti – konstrukcije i opreme koje putnike štite u slučaju sudara – novi SCENIC nudi vrhunsku zaštitu.

Konstrukciju novog Scenica čine ojačani čelični pragovi, bočne grede, stupovi vjetrobranskog stakla i nosači. To pomaže zaštititi živote putnika u sigurnosnoj ćeliji. Neke od upotrijebljenih vrsta čelika iznimno su elastične pa svaki njihov kvadratni milimetar može podnijeti 120 kg pritiska. Usto se izvan putničkog prostora nalaze čelične zone gužvanja koje upijaju silu udarca i čuvaju živote putnika unutar sigurnosne ćelije.

Novi SCENIC opremljen je i dvjema zračnim zavjesama koje obuhvaćaju prednji i stražnji red sjedala i dvama zračnim jastucima u visini prsa sprijeda. Dva zračna jastuka u visini prsa nove generacije odlikuju se tehnologijom prilagodljivog napuhavanja. Na temelju podataka koje dobiva od senzora zračni se jastuk napuhuje u skladu s tjelesnom konstitucijom vozača odnosno suvozača.

Tehnologije kojima je opremljen novi SCENIC vožnju čine sigurnom i opuštenom.

Novi SCENIC opremljen je opremom i inovativnim sustavima preuzetim iz viših segmenata. Jedini je automobil u C-segmentu monovolumena serijski opremljen sustavom kočenja u nuždi s otkrivanjem pješaka. Kako bi umirio vozača i upozorio ga na potencijalne opasnosti, novi SCENIC opremljen je:

– head-up zaslonom u boji
– sustavom za parkiranje slobodnih ruku (Easy Park Assist)
– sustavom upozorenja na nenamjerno skretanje iz traka
– sustavom zadržavanja vozila u prometnom traku (LKA)
– automatskim regulatorom brzine
– otkrivanjem umora vozača s praćenjem putanje
– sustavom za kočenje u nuždi (AEBS) s otkrivanjem pješaka

Ostali Renaultovi modeli s osvojenih pet zvjezdica na Euro NCAP-ovu ispitivanju

 1. novi Renault SCENIC
  2015. Mégane, Talisman, Kadjar, Espace
  2013. Captur, Zoé
  2012. Clio
  2009. Mégane, Grand Scénic
  2008. Mégane, Koléos
  2007. Laguna
  2005. Clio
  2004. Modus, Mégane CC
  2003. Scénic, Espace
  2002. Vel Satis, Mégane
  2001. Laguna

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (3 ocjena, prosječno: 5.00 out of 5)
Loading...