Na cestama već 100 000 Renaultovih vozila na električni pogon

  • Renault je u norveškoj prijestolnici Oslu predao ključeve novog ZOE-a, koji je tako postao 100 000. prodani primjerak električnog automobila marke Renault.
  • Renault, pionir električne mobilnosti, vodeća je marka na europskom tržištu posve električnih osobnih automobila i lakih gospodarskih vozila s tržišnim udjelom od 27 %.

Pet godina nakon početka prodaje električnih vozila Renault je predao ključeve sto tisućitog električnog automobila. Riječ je o Renaultu ZOE, prodanom gospodinu Åsmundu Gillebu, 41-godišnjem Norvežaninu.

eric-norvege-690x518

Renault: vodeći proizvođač električnih vozila u Europi

U prvoj polovici 2016. Renault je prodao više od 15 000 električnih automobila (ne računajući četverokotač Twizy), što predstavlja rast od 32 % u odnosu na jednako razdoblje prošle godine. Tim rezultatom Renault je učvrstio vodeći položaj u Europi. Svaki je četvrti električni automobil na europskim cestama Renault, a u Francuskoj Renaultovi automobili čine polovicu svih prodanih električnih automobila. Glavna su tržišta prema tome Francuska, Norveška, Velika Britanija i Njemačka.

„Broj kupaca električnih vozila iz godine u godinu raste. Renault tome uvelike pridonosi konstantnim razvojem. Zadovoljstvo kupaca, koje kod modela ZOE iznosi 98 %, motivacija je za daljnji razvoj,” rekao je Eric Feunteun, direktor Renaultova odjela električnih vozila.

Renault nudi najširu paletu posve električnih vozila koja će ispuniti potrebe najrazličitijih korisnika: kompaktni gradski automobil ZOE, lako gospodarsko vozilo Kangoo Z.E. i gradski dvosjed Twizy (uključujući i dostavnu inačicu Twizy Cargo).

Najprodavaniji električni automobil u Europi, ZOE, dominira europskim tržištem električnih vozila za fizičke kupce s tržišnim udjelom većim od 23 %. Kangoo Z.E. već je treću godinu najprodavanije lako gospodarsko vozilo na električni pogon u Europi. Pobjednik je brojnih javnih natječaja, među ostalim i za francusku poštu. Sa 17 000 prodanih primjeraka Twizy na inovativan način nudi drugačiju, zabavnu mobilnost u urbanim središtima, a vrlo je popularan i u različitim car-sharing projektima kratkotrajnog javnog iznajmljivanja vozila.

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (1 ocjena, prosječno: 5.00 out of 5)
Loading...