Novi Mégane R.S. u pretpremijernom nastupu tijekom utrke za Veliku nagradu Monaka

Novi Mégane R.S. imao je svoj prvi javni nastup kad ga je Nico Hülkenberg, vozač momčadi Renault F1 odvezao slavnom stazom u Monaku. Novi Mégane R.S. bit će predstavljen u rujnu na salonu automobila u Frankfurtu, a početak njegove prodaje predviđa se u prvom tromjesečju 2018. Kupci će po prvi puta moći birati između dva mjenjača: ručnog i automatskog EDC s dvostrukom spojkom.

00132782

Monako, 26. svibnja – Renault je za lokaciju i vrijeme prvog javnog nastupa novog Méganea R.S. odabrao ovogodišnju utrku za Veliku nagradu Monaka, a za vozača Nicu Hülkenberga, vozača momčadi Renault F1. Karoserija u kombinaciji žute i crne boje u skladu je s novim izgledom marke Renault Sport i naglašava odlučne, iznimno sportske linije novog modela. „Danas bi rijetko što moglo imati veći simbolički značaj za predstavljanje novog sportskog automobila od 40. obljetnice Renaulta u Formuli 1,” izjavio je Patrice Ratti, generalni direktor Renault Sport Cars.

Vozač Formule 1 Nico Hülkenberg oduševljen je novim automobilom: „Kad je riječ o performansama, Renault Sport stvarno se iskazao. Novi Mégane R.S. imao sam priliku iskusiti još tijekom razvoja te me već od prvog probnog kruga oduševilo izvrsno podvozje. Vožnja njime po slavnoj stazi u Monaku bila je čist užitak!”

Od predstavljanja prvog Méganea R.S. 2004. svrha je tog modela ostala nepromijenjena. Mégane R.S. utjelovljuje strast za automobilizmom i trkaćom tehnologijom cjenovno prihvatljivom širokom krugu ljudi. Stručnjaci Renault Sport ponovno su podigli ljestvicu znanja i mogućnosti razvivši najbolje tehnologije Formule 1 kako bi ih se moglo iskoristiti u novom Méganeu R.S. i osigurati mu iznimnu kombinaciju aerodinamičnosti, pouzdanosti, prianjanja na cesti i performansi.

00132783

„Naš je cilj osigurati da novi Mégane R.S. postavi nova mjerila za kompaktne sportske automobile! Kako bismo zadovoljili želje naših kupaca, ponudit ćemo dva mjenjača: ručni i automatski EDC s dvostrukom spojkom,” dodao je Patrice Ratti.

Novi Mégane R.S. bit će predstavljen 12. rujna na salonu automobila u Frankfurtu, a početak njegove prodaje predviđa se u prvom tromjesečju 2018.

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (1 ocjena, prosječno: 5.00 out of 5)
Loading...