Novi korak na putu autonomnog izbjegavanja prepreka

Silicijska dolina, 7. studenoga 2017. – Danas je grupa Renault objavila da je razvila sustav autonomnog upravljanja koji može svladati vrlo zahtjevne situacije u vožnji i tako kao prva u svijetu pokazala učinkovito izbjegavanje prepreka na razini profesionalnih testnih vozača. Ti vozači, najbolji među najboljima, bili su inspiracija za uspjeh koji je ostvario odjel Renault Open Innovation Lab u Silicijskoj dolini.

2017_11_07-Autonomous_driving_car_from_Renault

 

Grupa Renault predstavlja novost u autonomnom izbjegavanju prepreka koja dostiže razinu profesionalnih testnih vozača

„U grupi Renault usredotočeni smo na to da ostanemo vodeći inovatori u području proizvoda, tehnologije i dizajna,” izjavio je Simon Hougard, direktor odjela Renault Open Innovation Lab u Silicijskoj dolini. „Naš rad na inovacijama prije svega je usmjeren na razvoj tehnologija za autonomnu vožnju kojima kupci mogu vjerovati da će im osigurati sigurniju i udobniju vožnju.”

Renault Open Innovation Lab dio je mreže laboratorija koji djeluju u okviru Alijanse, a usredotočen je na povećanje sigurnosti i razvoj tehnologije za autonomnu vožnju. Danas predstavljeni tehnološki korak naprijed:

  • nadahnut je profesionalnim testnim vozačima i isproban je u usporedbi s njima;
  • nadopunjuje postojeće Renaultove sustave za pomoć u vožnji (ADAS) i sigurnost vozila te predstavlja značajan iskorak prema uvođenju autonomne vožnje za veću sigurnost u prometu;
  • približit će grupu Renault ostvarenju cilja da bude jedan od prvih proizvođača automobila koji će tehnologiju „Mind off” ponuditi širokom krugu kupaca u serijskim automobilima i uvesti flote robotiziranih vozila.

Osnova za taj rad objavljeno je istraživanje laboratorija Dynamic Design Lab sa sveučilišta Stanford koji vodi profesor Chris Gerdes, nekadašnji voditelj odjela za inovacije američkog ministarstva prometa, s kojim je surađivao i Renault Open Innovation Lab.

Tim će novitetom grupa Renault iskoristiti snagu Alijanse i potaknuti uvođenje više od 15 Renaultovih modela s različitim stupnjevima mogućnosti autonomne vožnje do 2022. godine.

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...