Novi Renault Clio: Ikona nove generacije

Renault predstavlja novi Clio, petu generaciju ikone automobilskog svijeta prodane u oko 15 milijuna primjeraka. Prvi Clio predstavljen je 1990. i postao je jedan od najprodavanijih modela Grupe Renault diljem svijeta. Clio je najpopularniji automobil u Francuskoj, a na vrhu B segmenta u Europi nalazi se od 2013. Clio ostvaruje nevjerojatne uspjehe u prodaji, koja se sve više povećavala između 2012. i 2018.

All_New_Renault_Clio_Intens_1

Novi Clio još je moderniji i sportskiji, a zadržao je DNK kojem duguje svoj uspjeh u zadnjih gotovo 30 godina. Razvijen je imajući na umu prednosti svake od prethodnih četiriju generacija te njime započinje novo, dugo očekivano poglavlje te uspješne priče.

  • Kao i Clio I, „ima sve naznake izvrsnog vozila”. Baš poput tog modela predstavljenog 1990., novi Clio opremljen je tehnologijama iz vozila višeg razreda, kao što su Mégane i Espace.
  • Od Clija II preuzeo je iznimno visoke standarde kad je riječ o prostranosti i udobnosti.
  • Kao i Clio III, dovodi nas u novu eru po pitanju dojma kvalitete.
  • Od Clija IV naslijedio je snažan dizajn koji je poslužio kao nadahnuće za cijelu Renaultovu paletu i postao istinski simbol.

Novi Clio dizajniran je po načelu „evolucije i revolucije” te piše nova pravila svojim zrelijim dizajnom karoserije i posve preuređenom unutrašnjošću. Isklesane linije i odvažniji prednji kraj daju novom Cliju nov život i suvremen izgled, ali on istovremeno zadržava svoju prepoznatljivost iako je sastavljen od posve novih elemenata. U unutrašnjosti je revolucija odmah vidljiva. Posve redizajnirana unutrašnjost nadahnuta je višom klasom, kako u smislu dojma kvalitete, tako i u smislu dostupne tehnologije. Te prednosti koriste svim vozačima jer im donose veći stupanj praktičnosti i jednostavnosti upotrebe.

Clio pete generacije za nas je iznimno važan jer je riječ o najprodavanijem automobilu tog segmenta i drugom najprodavanijem automobilu uopće u Europi. Clio je ikona, a u najnovijem modelu preuzete su sve najbolje značajke prethodnih generacija. Vanjski dizajn Clija IV odmah je oduševio kupce, a oduševljava ih i danas, pa smo odlučili zadržati taj DNK, ali novom modelu dodati još malo suvremenosti i elegancije. U unutrašnjosti se odvila prava revolucija te su znatno povećani dojam kvalitete, profinjenost i tehnologija. Ovo je najbolji Clio dosad.

Laurens van den Acker, viši potpredsjednik, odjel za dizajn

 

PROČITAJTE VIŠE >

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (1 ocjena, prosječno: 5.00 out of 5)
Loading...