RENAULT EZ-FLEX I LA POSTE: prva testiranja dostave od vrata do vrata u suradnji s francuskom poštom

  • Na sajmu Viva Technology koji se održava u Parizu od 16. do 18. svibnja 2019., grupa Renault u suradnji s francuskom poštom, grupom La Poste, najavila je prva testiranja svojeg dostavnog vozila Renault EZ-FLEX. Cilj je ovih testiranja bolje razumijevanje budućnosti dostave od vrata do vrata u gradovima.
  • Kooperativni, inovativni i jedinstveni pristup ovih dviju tvrtki dokaz je njihove predanosti održivoj i odgovornoj mobilnosti u okviru gradske dostave.
  • Renault EZ-FLEX predstavljen u travnju 2019. električno je i povezano dostavno vozilo koje se odlikuje kompaktnošću i okretnošću te modularnom konstrukcijom stražnjeg dijela. Analiza podataka o vozilu i povratne informacije poštanskih djelatnika pridonijet će dubljem razumijevanju stvarnih potreba svakodnevne dostave od vrata do vrata.
  • Kasnije će se deset primjeraka Renaulta EZ-FLEX dati na korištenje profesionalnim korisnicima, tvrtkama, gradskim tijelima i općinama u Europi na razdoblje do dvije godine.

2019 - Renault EZ-FLEX

Veća koncentracija prometa u gradovima, učestaliji zastoji te razvoj elektroničke trgovine mijenjaju izgled gradske dostave. Grupa Renault kao vodeći proizvođač dostavnih i lakih gospodarskih vozila u Europi predano nastavlja nuditi rješenja koja mijenjaju tradicionalne obrasce. Renault EZ-FLEX pokusno je lako gospodarsko vozilo koje uvodi nov, inovativan i kooperativan pristup. Osmišljen je i oblikovan kako bismo se bolje upoznali s budućim upotrebama u gradskoj dostavi.

Denis Le Vot, direktor odjela gospodarskih vozila Alijanse Renault-Nissan

  

Kako istovremeno poduprijeti razvoj elektroničke trgovine i smanjiti onečišćenje gradova te ih učiniti privlačnijima?” To je veliki izazov na koji grupa Le Poste mora prikladno odgovoriti. Gradska logistika ključan je projekt naše strategije. Stoga smo s 15 velikih gradova potpisali sporazume o uvođenju rješenja po mjeri svakog od njih. Kako bismo postavili temelje buduće logistike u gradovima, neprestano uvodimo inovacije i ispitujemo nove, još odgovornije i učinkovitije modele dostave koji pojednostavnjuju život našim strankama i dostavljačima. Renault je dugogodišnji partner grupe Le Poste kada je u pitanju uvođenje električnih vozila, a sada nam kroz EZ-FLEX nudi inovativno i modularno rješenje. Naši će komentari biti upotrijebljeni u svrhu prilagodbe lakih gospodarskih vozila potrebama dostavljača.

Philippe Dorge, direktor odjela Usluge-Pošta-Paketi grupe La Poste

 

Renault i La Poste tako će zajedno raditi na razvoju ekosustava gradske dostave.

Svaki dan dostavljači kruže gradskim središtima, parkiraju, više od stotinu puta ulaze i izlaze iz svojih dostavnih vozila te u njih utovaruju i istovaruju pošiljke. Pritom žele da njihov put protekne brzo, glatko i bez onečišćenja.

Renault EZ-FLEX svoju kompaktnost i okretnost može zahvaliti tome što je osmišljen za potrebe prijevoza dostavljača te električnom pogonu koji mu osigurava održivu mobilnost. Modularna konstrukcija stražnjeg dijela omogućuje da ga prilagodite i eksperimentirate s njim, što može poslužiti za određivanje budućih promjena u ekosustavu testnih vozila. Renault EZ-FLEX povezano je vozilo opremljeno brojnim senzorima koji mu omogućuju prikupljanje i proučavanje podataka o svakodnevnoj upotrebi i prijeđenim putevima, njihovoj dužini, dometu i brzini vozila te broju zaustavljanja. Ti će podaci omogućiti dublji uvid u stvarne uvjete svakodnevne dostave.

Podaci će se proučiti i u svjetlu povratnih informacija dostavljača, njihovih svakodnevnih iskustava, prepreka na koje su naišli te reakcija iz okolice.

Svi će se prikupljeni podaci upotrijebiti kako bi se dostavljače pripremilo na izazove i potrebe koje nosi budućnost gradske dostave.

Ovaj inovativni pristup testiranja kako bi se razumjela stvarnost gradske dostaveodstupa od običaja automobilske industrije usmjerene na masovnu proizvodnju. Grupa Renault diči se bogatim iskustvom na ovom području, osobito zahvaljujući činjenici da od 1997. sudjeluje u natjecanju u Formuli 1, poznatom po neprestanom razvoju, ispitivanju i uvođenju inovacija.

 

____

O grupi Renault

Grupa Renault proizvodi automobile još od 1989. Sada je to međunarodna grupacija koja posluje u 134 zemlje i koja je prošle godine prodala ukupno 3,9 milijuna vozila. Danas u cijelom svijetu broji više od 180.000 zaposlenika, 36 tvornica i 12.700 prodajnih mjesta.

Grupa se kroz prihvaćanje velikih tehnoloških izazova budućnosti i ostvarivanjem svoje strategije usredotočuje na međunarodni razvoj. Time ulaže u komplementarnost svojih pet marki (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine in LADA), svoja električna vozila te u jedinstvenu vezu s Nissanom i Mitsubishi Motorsom. Za Renault je automobilski sport vektor inovacija, ugleda i prepoznatljivosti marke, zbog čega je u njega aktivno uključen i s vlastitom momčadi Formule 1.

 

O grupi Le Poste

Grupa La Poste u potpunosti je javno dioničko društvo koje se sastoji od pet ogranaka: Usluge-Pošta-Paketi, La Banque Postale, mreža La Poste, GeoPost i digitalne usluge. Grupa posluje u 44 zemlje i na četiri kontinenta. Le Poste je s ukupno 17.000 prodajnih mjesta najveća prodajna mreža u Francuskoj koja svakodnevno primi 1,3 milijuna stranaka. La Poste na godišnjoj razini dostavi 23,3 milijarde pošiljaka (pisama, reklamnih letaka i paketa) diljem svijeta, kroz šest radnih dana tjedno. Prošle je godine ova grupa imala 24,7 milijardi eura prihoda (27 % izvan Francuske) te više od 251.000 zaposlenika. Strateškim planom „La Poste 2020: osvojiti budućnost“ ova je grupa pred sebe postavila ambiciozan cilj ubrzavanja svojeg razvoja kroz osvajanje novih područja. Zbog želje da postane vodeća tvrtka za lokalne usluge s ljudskim licem, pristupačna uvijek, svugdje i svakomu, ova se grupa posvetila tome da ljudima pojednostavi svakodnevicu.

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (1 ocjena, prosječno: 5.00 out of 5)
Loading...