François Delion novi je generalni direktor društva Renault Nissan Adriatic

Upravljanje društvom Renault Nissan Adriatic 1. lipnja 2019. preuzeo je François Delion. Naime, dosadašnji direktor Jean-Pierre Mesić imenovan je za generalnog direktora regije Iberia, koju čine Španjolska i Portugal.

Francois_Delion

Gospodin Jean-Pierre Mesić funkciju generalnog direktora regije Adriatic preuzeo je u ljeto 2016. Svojim je predanim radom markama Renault, Dacia i Nissan osigurao rast i uspjeh na svim tržištima regije Adriatic, a time i odličan položaj naše regije unutar Grupe Renault. Njegov trud nije ostao nezapažen pa je s 1. lipnja preuzeo upravljanje Španjolskom i Portugalom.

Na mjestu generalnog direktora Renault Nissan Adriatic zamijenio ga je gospodin François Delion. Nakon uspješno završenog studija na fakultetu Ecole Centrale de Lyon i na Sveučilištu u Berlinu, 2004. godine započeo je karijeru u Grupi Renault u direkciji logistike rezervnih dijelova i dodatne opreme kao voditelj projekta za logistiku rezervnih dijelova. Nakon toga radio je na više radnih mjesta u odjelu postprodaje, među ostalim i kao savjetnik za postprodajne strategije i voditelj B2C digitalnog tima u postprodaji.

François Delion je 2010. napustio direkciju postprodaje i pridružio se regiji Europa kao regionalni voditelj odjela za postprodaju i kvalitetu. Godine 2013. pridružio se direkciji Distribucije i imenovan je za voditelja programa lakih gospodarskih vozila. Godine 2014. preuzeo je funkciju direktora odjela postprodaje, kupaca i razvoja mreže u regiji Nordic. Godine 2017. vratio se u Pariz gdje je postao komercijalni direktor postprodaje Grupe Renault. Od 1. lipnja 2019. svoju karijeru nastavlja kao generalni direktor regije Adriatic. Njegov je glavni zadatak ostvariti ambiciozne ciljeve koje je Grupa Renault postavila za marke Renault, Nissan i Daciju u našoj regiji.

Alijansa Renault Nissan regijom Adriatic upravlja putem društva Renault Nissan Slovenija d.o.o. sa sjedištem u Ljubljani te društvima kćerima u Hrvatskoj i Srbiji. U toj regiji osigurava razvoj marki Renault, Nissan i Dacia na pojedinačnim tržištima, ali i unutar globalnog Renaultova sustava.

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (1 ocjena, prosječno: 5.00 out of 5)
Loading...