Esteban Ocon pridružit će se momčadi Renault F1

Momčad Renault F1 potvrdila je da će se Francuz Esteban Ocon pridružiti Danielu Ricciardu u narednoj sezoni. Glavni je zadatak ovog francusko-australskog dvojca pridonijeti napretku momčadi tijekom njihove pete sezone u Formuli 1.

Dvadesetdvogodišnji Esteban Ocon iz Normandije potpisao je dvogodišnji ugovor s momčadi Renault F1.U Renaultu i Enstoneu već je otprije dobro poznat, najprije kao sudionik Lotusova programa za razvoj mladih vozača, a zatim i kao u Renaultov rezervni vozač u sezoni 2016.

Esteban Ocon - Renault F1 Team

Ocon je prvi put nastupio u Formuli 1 sredinom sezone 2016. s momčadi Manor Racing, a 2017. pridružio se momčadi Sahara Force India F1. U svojoj prvoj punoj sezoni u ovom natjecanju osvojio je 87 bodova i odlično osmo mjesto u ukupnom poretku vozača. Prošle je godine Ocon svoj rezultat u F1 povećao za dodatnih 49 bodova, da bi ove godine postao rezervni vozač momčadi Mercedes AMG Petronas F1.

Ocon je već na samom početku karijere ostvario brojne uspjehe u nižim natjecateljskim kategorijama: osvojio je naslov prvaka GP3 serije 2015., naslov europskog prvaka Formule 3 FIA 2014. te brojne druge naslove u natjecanjima formule Renault.

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing:

Sretni smo što ćemo u naredne dvije sezone ponovno surađivati s Estebanom. Esteban je u svojoj karijeri iskusio pozitivne i negativne strane Formule 1 i u potpunosti razumije da mora iskoristiti svaku priliku kako bi ostvario uspjeh. Osim talentom, momčadi će doprinijeti svojom energičnošću i entuzijazmom, čiji je značaj još veći uzme li se u obzir jednogodišnja natjecateljska stanka. Na nama je da to iskoristimo za daljnji napredak momčadi. Osim sposobnosti osvajanja bodova, Esteban je pokazao iznimnu zrelost na stazi i izvan nje, a njegovo će nedavno iskustvo rezervnog vozača trenutno najuspješnije momčadi Formule 1 bitno pridonijeti daljnjem napretku momčadi. Nicu (Hülkenbergu) zahvaljujem za veliki doprinos napretku momčadi u posljednje tri sezone.U trenutku njegova pridruživanja momčad je zauzimala deveto mjesto u ukupnom poretku, da bi je prošle godine doveo do četvrtog mjesta, a sam u ukupnom poretku vozača zauzeo sedmo mjesto. Približavanje isteka njegova ugovora samo nam je otežalo odluku. Ipak je Nico bio stup našega napretka. Prva je polovica ove sezone bila zahtjevnija, ali znamo da možemo računati na njega i zajedno ostvariti napredak u drugoj polovici.

Esteban Ocon:

Prvenstveno sam vrlo sretan i ponosan što ću biti službeni Renaultov vozač, osobito zato što sam stasao u Enstoneu – najprije kao dio Lotusa 2010. i kasnije Renaulta. Silno sam vezan za ovu momčad i njezine članove jer su mi upravo oni pomogli stići do vrha automobilskog sporta. Posebno me raduje što mi je novu priliku za uspjeh u Formuli 1 pružila momčad s najvišim ambicijama. To je znak velikog povjerenja koje iznimno cijenim i koje me potiče da dam sve od sebe i pridonesem njezinu napretku.

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...