Momčad Renault F1 pozdravlja dekarbonizacijsku inicijativu organizacije »Formula One« i najavljuje vlastiti program posvećen zaštiti okoliša i očuvanju dobrobiti ljudi.

Momčad Renault F1 pozdravlja i u potpunosti podupire strategiju organizacije »Formula One«, predstavljenu 12. listopada 2019. Riječ je o nizu dobrovoljnih ciljeva kojima se Formula 1 nastoji dekarbonizirati do 2030.

Grand Prix de Formule 1 des Etats-Unis 2019

Time se nadopunjava dugoročni plan za razvoj Formule 1 koji bi trebao zaživjeti 2021., a koji uključuje poboljšanje sportskih i tehničkih propisa kao i usvajanje financijskih propisa s ciljem nagrađivanja ekonomske učinkovitosti momčadi.

Kako bi održala svoj avangardni duh, Formula 1 pokreće inicijative koje prate razvoj i izazove suvremenog društva. Ugljična neutralnost neupitan je problem. Stoga je mobilizacija nekoliko tisuća inženjera Formule 1, kao i entuzijasta okupljenih oko ovog zajedničkog cilja, sjajna inicijativa.

Više momčadi, uključujući Renault F1, sudjelovalo je u izradi i provedbi plana održivog razvoja organizacije »Formula One« kroz razmjenu podataka i preciznih smjernica.

Momčad Renault F1 aktivno će surađivati s organizacijom »Formula One« u provedbi ovog plana, pri čemu će ujedno razvijati i pokretati vlastite inicijative u pogledu društvenih kretanja i pitanja održivosti, usklađenih sa strategijom Grupe Renault. Naš se program temelji na dva kriterija: ekološkom i ljudskom.

S ciljem uspješne provedbe plana održivog razvoja Formule 1, istovremeno ćemo se posvetiti razvoju dviju kategorija važnih za očuvanje okoliša: kružnog gospodarstva i održive mobilnosti. Kao primjer trenutne posvećenosti možemo istaknuti svoj doprinos konstrukciji i razvoju modernih hibridnih pogonskih sklopova E-TECH za serijska vozila marke Renault.

Više detalja bit će otkriveno tijekom 2020., uključujući informacije o samom programu i srodnim projektima.

 

 

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...