Grupa Renault ulaže u mikromobilnost kroz partnerstvo s tvrtkom Nino Robotics

Odjel Grupe Renault za društveno učinkovitu i održivu mobilnost danas je sklopio partnerstvo s Nino Roboticsdizajnerom nove vrste elektromotornih kolica koja mijenjaju pogled na mobilnost osoba s invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. Ovim ulaganjem Grupa nastoji pridonijeti razvoju održivih i pristupačnih rješenja mobilnosti za sve.

 NINO_ROBOTICS_photo_CEO_Pierre_Bardina

U sklopu ove suradnje, grupa Renault financijski će podržati Nino Robotics kroz investicijsko društvo Mobilize Invest. Osim posvećenosti društveno učinkovitim projektima mobilnosti, Mobilize Invest razvija i programe sponzorstva u suradnji s vlastitim inženjerima (stručnjaci za razvoj baterija, pogonskih sklopova, sustave povezivanja itd.). Cilj je podržati razvoj društva Nino Robotics, posebice razvoj novog električnog prijevoznog sredstva NINO4, kako bi se potaknula njegova serijska proizvodnja.

Osnivač društva Nino Robotics, Pierre Bardina, s NINO4 namjerava predstaviti potpuno drugačije rješenje mobilnosti za osobe s ograničenom pokretljivošću. Osim upečatljiva izgleda i elegantnog dizajna vedrih boja, ova elektromotorna kolica gotovo da ne zauzimaju prostor, a zahvaljujući povezanosti njihovi korisnici mogu pristupiti raznim podacima poput statusa baterije, brzine i prijeđene kilometraže. Funkcija za daljinsko praćenje „Follow Me” omogućit će trećim osobama da automatski zadaju putanju vozila NINO4 i njegova korisnika. Nino Robotics dosad je razvio i plasirao dva proizvoda: Nino, samobalansirajuća elektromotorna kolica i One, upravljačko-pogonski sklop za pokretanje invalidskih kolica. 

Pierrick Cornet, voditelj projekta pri Alijansi i savjetnik društva Nino Robotics, izjavio je:

Električno, povezano i dostupno najvećem broju ljudi – vizija mobilnosti društva Nino Robotics u skladu je sa strategijom i društvenom predanošću Grupe Renault. Moja je dužnost kao mentora pronaći i istaknuti poveznice između Nino Robotics i automobilske industrije te olakšati razmjenu iskustava… Velika nam je čast što imamo priliku razmjenjivati iskustva s Nino Robotics: time je ispunjena moja želja i želja mnogih zaposlenika Grupe da se uključimo u društveno korisne projekte.

Pierre Bardina, glavni direktor društva Nino Robotics:

Nino Robotics osmišljen je kako bi ispunio potrebe mobilnosti osoba s ograničenom pokretljivošću. Koncept NINO4 potaknut će želju za uporabom malih elektromotornih kolica revolucionarnog izgleda. NINO4 mogu voziti svi, uključujući osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom ili bilo kakvim ograničenjima u pokretljivosti, bile one privremene ili trajne. Dizajn koji nudi Nino Robotics značajno poboljšava samopouzdanje i kvalitetu društvenog života njegovih korisnika, a time i njihov duh i zdravlje. Suvremena i povezana rješenja mobilnosti koja nudi Nissan Robotics od neupitne su društvene važnosti.

O grupi Renault

Grupa Renault proizvodi automobile još od 1898. godine. Danas je to međunarodna grupacija koju čini više proizvođača, a 2018. prodala je gotovo 3,9 milijuna vozila u 134 zemlje. Raspolaže s 36 tvornica, 12.700 prodajnih salona i zapošljava više od 180.000 radnika. Kako bi riješila najveće tehnološke izazove koje donosi budućnost, a istovremeno nastavila svoju profitabilnu strategiju rasta, Grupa Renault usmjerena je na međunarodnu ekspanziju. Zato se oslonila na sinergiju svojih pet marki (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine i LADA), električna vozila te svoju jedinstvenu alijansu s društvima Nissan i Mitsubishi Motors. Marka je uključena i u automobilističke sportove, istinske pokretače inovacije i svijesti o marki, kao 100%-tni vlasnik (od 2016.) momčadi koja se natječe u svjetskom prvenstvu Formule 1.

 

O društvu Nino Robotics

Nino Robotics osnovan je u prosincu 2014. kako bi ponudio rješenja mobilnosti za osobe s ograničenom pokretljivošću. Njihovi jedinstveni proizvodi odlikuju se upečatljivim dizajnom, naprednim tehnologijama i praktičnošću.  Nino Robotics nastoji ispuniti potrebe mobilnosti, ali i prikazati je u novom svjetlu te učiniti svakodnevna putovanja jedinstvenima.

Nino Robotics osmislio je i plasirao dva proizvoda: Nino, samobalansirajuća elektromotorna kolica i One, upravljačko-pogonski sklop za pokretanje invalidskih kolica. Društvo je od svojeg osnivanja prodalo više od 400 primjeraka vozila Nino i 140 primjeraka vozila One te ostvarilo ukupan prihod od 2,5 milijuna eura. NINO4 najava je pridruživanja društva Nino Robotics platformi MaaS i okretanju prema mikromobilnosti.

 

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (1 ocjena, prosječno: 5.00 out of 5)
Loading...