Grupa Renault i tvrtka Ferrovial u Parizu predstavljaju ZITY – fleksibilnu uslugu dijeljenja električnih automobila

Grupa Renault i tvrtka Ferrovial spremni su predstaviti uslugu dijeljenja električnih automobila ZITY u Parizu.

 

  • ZITY je usluga dijeljenja električnih vozila putem koje korisnici mogu kratkoročno unajmiti vozilo.
  • Od ožujka će na području čitavog Pariza biti dostupno 500 primjeraka Renaulta ZOE koji će se moći unajmiti 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.
  • ZITY je odgovor na potrebu građana za slobodnom, prilagodljivom i cjenovno pristupačnom mobilnošću.

Parižani će se od ožujka 2020. moći slobodno služiti flotom od 500 primjeraka posve električnog Renaulta ZOE, opremljenih tehnologijom ZITY. Riječ je o fleksibilnoj i prilagođenoj usluzi koja odgovara na rastući trend: 20 % stanovnika Pariza koriste usluge dijeljenja vozila*.

Predstavljanje usluge u Parizu korak je dalje u partnerstvu grupe Renault, pionira električnih vozila u Europi, i tvrtke Ferrovial, jednog od vodećih infrastrukturnih operatora i pružatelja gradskih usluga. Njihova uspješna suradnja započela je 2017. u Madridu, kada je prvi put predstavljena usluga ZITY.

Usluga dijeljenja električnih automobila ZITY temelji se na kratkoročnom najmu i uključuje brojne prednosti kao što su fleksibilnost rezervacije i dostupnost vozila kad i gdje vam zatreba, ponajviše zahvaljujući iznimno učinkovitoj aplikaciji”, izjavio je Gilles Normand, viši potpredsjednik Odjela za električna vozila i usluge mobilnosti grupe Renault.„Ovo čišće, pristupačnije i održivije rješenje mobilnosti pridonosi i borbi protiv onečišćenja tako što pomaže smanjiti emisije CO2 u gradovima.

Za uspješnost usluge ZITY u Madridu zaslužno je partnerstvo s Renaultom. Radujemo se nastavku suradnje na razvoju ove tehnologije. Upravo se ona pokazala ključnom za dobar odjek usluge” istaknuo je Ignacio Madridejos, direktor tvrtke Ferrovial. „Stvaranje održivih rješenja mobilnosti za stanovnike gradova od presudne je važnosti u borbi protiv klimatskih promjena.

Za sljedeću fazu razvoja suradnje između grupe Renault i tvrtke Ferrovial potrebno je ishoditi dozvolu Europske komisije u području nadzora spajanja tvrtki.

 

ELEKTRIČNA VOZILA DOSTUPNA 24/7

S pomoću ove usluge moguće je u svakom trenutku kratkoročno unajmiti ZOE. Ta razina fleksibilnosti spontanog najma stvara dojam kao da raspolažete vlastitim vozilom.

Zahvaljujući aplikaciji za pametne telefone, korisnici usluge mogu pronaći vozilo u blizini u bilo koje doba dana i noći.

  • Vozilo je opremljeno s 5 pravih sjedala te uključuje kameru za vožnju unatrag, parkirne senzore, navigacijski sustav, dodirni zaslon i tempomat.
  • Dostupnost dječjih sjedala u pojedinim vozilima možete provjeriti izravno s pomoću aplikacije za pametne telefone.

Usluga omogućuje trenutačni najam vozila, a vozilo se otključava s pomoću aplikacije.

Po završetku korištenja usluge, zaključano vozilo treba ostaviti na bilo kojem nadzemnom javnom parkiralištu na području Pariza. Za to će vam trebati tek nekoliko sekundi.

 

USLUGA KOJA SE PRILAGOĐAVA POTREBAMA KORISNIKA

ZITY je usluga dijeljenja električnih automobila koja se naplaćuje po minuti korištenja. Vozila su ravnomjerno raspoređena diljem javnih parkirališta u gradu. Kupci ih mogu jednostavno unajmiti s pomoću besplatne aplikacije.

Dijeljenje vozila mora omogućiti brz najam, bez obveznog planiranja razdoblja uporabe i konačnog odredišta putovanja. ZITY ispunjava sve potrebe za fleksibilnošću i bezbrižnom uporabom tako što nudi:

  • Konkurentne cijene prilagođene različitim potrebama korisnika: ZITY nudi različite tarife bez naknade za registraciju ili pretplatu: po minuti, za određeno razdoblje (4, 8 ili 24 sata) te tarifne pakete za veću uštedu. Zahvaljujući opciji „mirovanja”, ZITY omogućuje kraće rezervacije vozila kad nije u uporabi po sniženoj tarifi.
  • Zajamčen kapacitet baterije: Tehnologija ugrađena u Renault ZOE ZITY omogućuje prikaz svih informacija putem instrumentne ploče, uključujući prikaz statusa baterije u stvarnom vremenu. Vozilo čija je razina napunjenosti niža od minimalne određene vrijednosti prestaje biti dostupno za najam te ga pružatelj usluge preuzima kako bi ga napunio.
  • Dostupnost vozila i pametno pozicioniranje: Osim što omogućuje slobodno kretanje unutar i izvan područja dostupnosti usluge (unutarnje područje Pariza i Clichy), veliki kapacitet baterija Renaulta ZOE smanjuje potrebu za punjenjem i povećava broj dostupnih vozila.

Osim toga, zahvaljujući konkurentnoj računalnoj platformi i algoritmu koji analizira uporabu vozila po satu i danu, ZITY prepoznaje područja u kojima postoji najveća potražnja za uslugom. To omogućuje pružatelju usluge da pametno rasporedi vozila diljem grada kako bi ih korisnici mogli jednostavno pronaći.

 

MEĐUNARODNA EKSPANZIJA

Nakon predstavljanja u Madridu 2017. i sada u Parizu, ZITY bi se u narednim godinama trebao proširiti i na ostale gradove i tako postati referentnim pružateljem usluge dijeljenja električnih automobila.

 

O grupi Renault

Grupa Renault proizvodi automobile još od 1898. godine. Danas je to međunarodna grupacija koju čini više proizvođača, a 2019. prodala je gotovo 3,8 milijuna vozila u 134 zemlje. Raspolaže s 40 tvornica, 12.700 prodajnih salona i zapošljava više od 180.000 radnika. Kako bi riješila najveće tehnološke izazove koje donosi budućnost, a istovremeno nastavila svoju profitabilnu strategiju rasta, Grupa Renault usmjerena je na međunarodnu ekspanziju. Zato se oslonila na sinergiju svojih pet marki (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine i LADA), električna vozila te svoju jedinstvenu alijansu s društvima Nissan i Mitsubishi Motors. Marka je uključena i u automobilističke sportove, istinske pokretače inovacije i svijesti o marki, kao 100%-tni vlasnik (od 2016.) momčadi koja se natječe u svjetskom prvenstvu Formule 1.

 

O društvu Ferrovial

Ferrovial je jedan od vodećih infrastrukturnih operatora koji je snažno posvećen razvoju održivih rješenja. Osim što je član španjolskog indeksa blue chip IBEX 35, uključen je i u Dow Jones indeks održivosti te indeks FTSE4Good; sve svoje aktivnosti provodi u skladu s Gobalnim sporazumom Ujedinjenih naroda koji je usvojio 2002.

 

O usluzi ZITY

ZITY je usluga dijeljenja vozila putem koje korisnici mogu kratkoročno unajmiti vozilo. Uslugu su zajednički pokrenuli Renault i Ferrovial u Madridu u prosincu 2017., s flotom od 725 primjeraka Renaulta ZOE.

 

 

*Izvješće Ministarstva za ekološku i inkluzivnu tranziciju, 15. rujna 2017.

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...