Renault MORPHOZ

Približite se i vozilo će se oglasiti signalom. Prepoznat će vas i pozdraviti. Smjestite se u njegovu unutrašnjost i pripremite se na posve novo iskustvo: nalazite se u pametnom, prilagodljivom vozilu koje pomiče granice. Ovo po mjeri izrađeno vozilo prilagođava se vašim potrebama, bilo da ga koristite za svakodnevnu vožnju na posao i u trgovinu ili za dulja putovanja. Riječ je o dijeljenom osobnom vozilu prilagođenom različitim ekosustavima, koje potiče interakciju, a to je ujedno i autonomno vozilo kojim možete upravljati ili mu prepustiti upravljanje.


 
Ovo futurističko vozilo predstavlja Renaultovu strategiju dijeljene električne mobilnosti koja bi trebala zaživjeti nakon 2025. Njegovo ime je MORPHOZ. Temelji se na Alijansinoj novoj modularnoj električnoj platformi CMF-EV koja omogućuje različite konfiguracije u pogledu snage, kapaciteta baterije, dometa, opcija za korisnike te obujma prtljažnika.

Konceptni automobil MORPHOZ utjelovljuje Renaultovu strategiju prikazanu u obliku cvijeta pri čemu svaka latica predstavlja neku fazu čovjekova života. MORPHOZ predstavlja laticu „obitelj”. Međutim, nije riječ o pukom eksperimentalnom vozilu. Njegov dizajn, detalji i uređenje unutrašnjosti najava su budućih električnih modela marke.

Domet je i dalje vodeća prepreka pri kupnji električnih vozila. Međutim, MORPHOZ je stvoren kako bi otklonio takve pretpostavke o ograničenjima električne mobilnosti te je prikazao u najboljem svjetlu.

Izraženom prilagodljivošću, inovativnim dizajnom, promicanjem ideje dijeljenja i interakcije, konceptno vozilo MORPHOZ savršeno utjelovljuje filozofiju LIVINGTECHTM Renaultova odjela za dizajn. Tehnologija u svim svojim oblicima – dizajn, sustavi u unutrašnjosti, povezanost i prostorni raspored – donosi novo iskustvo vožnje za sve putnike. Od svakodnevne vožnje preko kratkih izleta vikendom do duljih putovanja. Koncept MORPHOZ pravi je doživljaj.

Laurens van den Acker, izvršni potpredsjednik, Odjel za dizajn grupe Renault

MORPHOZ utjelovljuje odlike naših budućih električnih vozila visokih performansi. Platforma CMF-EV optimizira električne performanse vozila, dok ga veliki međuosovinski razmak, ravna podnica i smještanje kotača u kutove karoserije čine prostranijim i upečatljivijim.

Gilles Normand, viši potpredsjednik, Odjel za električna vozila i usluge mobilnosti grupe Renault

 

PROČITAJTE VIŠE >

OTKRIJTE KONCEPTNO VOZILO MORPHOZ >

Vaše mišljenje nam je važno. Jest li već ocjenili naše novosti?


1 Zvjezdica2 Zvjezdice3 Zvjezdice4 Zvjezdice5 Zvjezdica (Bez ocjena)
Loading...